wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg

 

wp28f107f6.png
wp85dbe9d7.png

11 maal goud op toestelkampioenschappen

VEEL MEDAILLES VOOR EOC OP REGIONALE FINALES

 

In het sportcentrum van Waspik werd afgelopen weekend gestreden om de toestelkampioenschappen van regio Zuidwest Nederland. Turnsters uit de ere- t/m de 4e divisie mochten per toestel om de medailles strijden.

GroteFoto-BVNUSXPD.jpg Voor de meisjes van E.O.C. werd het een geslaagde wedstrijd. Tijdens de eerder gehouden regionale allround kampioenschappen hadden zich 17 turnsters van de Oosterhoutse vereniging geplaatst voor één of meerdere toestelfinales. Vooral het aantal van 11 gouden medailles was opvallend hoog.

De 9-jarige Suzan Rombouts turnde in de allerhoogste klasse mee op 4 toestellen. Op sprong en brug behaalde zij de hoogste score en won goud eremetaal. 2009-02-07%20-%20Waspik%2002.jpg Op balk eindigde zij als tweede, en op vloer als derde.

In de 1e divisie mocht junior Charlotte Joosen in niveau 4 op het onderdeel sprong uitkomen. Zij greep deze enige kans met succes aan, en verdiende de gouden medaille met een zeer goed uitgevoerde gehoekte tsukahara over het pegases.

In de jeugdklasse niveau 4 turnen dit seizoen Beau Sieben en Lieze Boers op regionaal en landelijk niveau mee. Beau Sieben verraste vooral zichzelf met een gouden plak op de evenwichtsbalk, waarin zij een mooie achterwaartse salto turnde. Ook op sprong scoorde zij goed en won zilver met haar gehoekte tsukahara. In deze klasse eindigde Lieze Boers op het toestel brug, met 2 vluchtelementen in haar oefening, op een goede tweede plaats.

Ook in de 1e divisie turnt de jeugdklasse niveau 5. Voor EOC turnde hierbij Lieke de Groot op 2 toestellen en Sarah Scharff had zich voor alle finales geplaatst. Met een hoge gehurkte tsukahara pakte ook Lieke op sprong het felbegeerde goud, zij kreeg 8,50 punten van de strenge juryleden. Sarah Scharff had met een mislukt C-onderdeel op brug toch voldoende inhoud om de bronzen plak te behalen. Zowel Lieke als Sarah scoorden daarna op vloer beiden nog 8,70 punten, het 3e cijfer in deze categorie. Op 4 toestellen behaalde Sarah een gemiddelde van meer dan 8 punten, dus ook allround leverde zij een goede prestatie.

In de 2e divisie wisten de 6 EOC-turnsters samen 9 medailles te behalen, waarvan 5 maal goud. Topscoorster was Britt Kaag in de seniorenklasse. Met 1e plaatsen op sprong, brug, en vloer gaf zij de concurrentie met ruime voorsprong het nakijken.

De andere 2 gouden medailles werden behaald door junior Stephanie van der Linden uit Made. Met scores van bijna 9 punten op brug en vloer was zij op beide toestellen onbetwist de beste. In de jeugdklasse niveau 6 pakte Femke Hendrikse op brug de bronzen medaille.

Deney Brons deed vorig jaar in haar eerste wedstrijdjaar met bronzen medailles haar naam eer aan. Nu turnt zij bij de pupillen, en verbeterde dit resultaat met maar liefst 3 zilveren medailles op brug, balk en vloer. Anggun van der Mast (instap) en Andrea Chirivi (jeugd) bleven met 4e en 5e plaatsen als beste prestatie naast het ereschavot.

In de 4e divisie gold ditzelfde voor junior Sharone Hendrikse en instapper Melanie de Jongh.

In de 3e divisie waren de resultaten weer verrassend goed. Pupil Merel de Ronde mocht aan 3 finales meedoen, en behaalde op elk toestel een medaille. Op vloer was zij in de laatste ronde de beste bij de 11-jarigen, op brug en balk verdiende zij daarvoor al 2 maal zilver. Bij de 10-jarige pupillen wist Tia Ackermans op sprong en balk op de 3e plaats te eindigen. Daarmee bleef zij op beide toestellen clubgenootje Fleur Bongers net voor, die met 0,1 punt iets tekort kwam voor een medaille.

 

Met een totaal van 22 regionale medailles leverden de turnsters van EOC een zeer goede prestatie.

 

 

 

wpb3954b64.png
wpb5f78d2a.png
wp31b12500.png